Kemi

Benzoesyre titrering..

21. februar 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Jeg har noget problemer med opgaverne:

Jeg har 0,0278 M Benzosyre. Til 400 mL af den mættede benzoesyreopløsning sættes nu NaOH(s), indtil al syren netop er forbrugt (ækvivalenspunktet er nået).

c) Opskriv et reaktionsskema for den proces, der finder sted.
 

Mit forslag:

C6H5COOH + NaOH -------> C6H5COO- + Na+ + H2O

d) Beregn hvor mange gram NaOH der forbruges ved processen.

Hertil er jeg lidt blank må jeg erkende...

e) Beregn pH i den dannede opløsning. Der kan ses bort fra ændringer i volumen ved tilsætning af NaOH.
 

ER det ikke bare pH-formlen for middelstærke syrer jeg anvender her?

___________

Mvh Petrozza:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2009 af Ramses I (Slettet)

d) molforholdet er 1:1 (se reaktionsligning du selv har skrevet op)

En støkiometrisk beregning er en massebalance.

Cbenzoesyre * Vbenzoesyre = mNaOH / MNaOH

Så må du selv sætte tal ind og isolere mNaOH


Svar #2
22. februar 2009 af Petrozza (Slettet)

Hejsa

Dvs. jeg siger:

0,0278 M *0,4 L = masse/40 g/mol <---> 

 masse = 0,000278 gram?

_____________

Kan denne formel brugrs hvergang ved sådan en opgave? Har nemmerlig aldrig nogensinde set den..


Skriv et svar til: Benzoesyre titrering..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.