Matematik

monotoni, og punktmængde

22. februar 2009 af Cumano (Slettet)

Jeg har en opgave der hedder

f(x)=4x^3-8x^2+4x

bestem funktionens monotoniforhold!

bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet P(½,f(½))


Det oplysese at t og grafen for f har netop to punkter fælles. det ene fællespunkt er P og det andet er Q(1,0). Grafen for f og t afgrænser en punktmængde M, der har et areal

Beregnn arealet af M
 

Håber nogle kan hjælpe, har siddet og bikset med den længe! ;/


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x) = 0. Derefter ser du på fortegnet for f'(x)

Hældningen af tangenten er f'(½)

Kaldes liniens ligning l(x) er M = ∫0½|f(x)-l(x)|dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

f(x) = 4x3 - 8x2 + 4x = 4x(x - 1)2;  f '(x) = 12x2 - 16x + 4 = 4(x - 1)(3x - 1)

f(0,5) = 0,5;  f '(0,5)  = -1;  tangentligning  y - f(0,5) = f '(0,5)*(x - 0,5)

Arealet = integralet fra 0,5 til 1 af (t(x) - f(x))dx

Tegning i vedh. fil.

Vedhæftet fil:areal.doc

Svar #3
22. februar 2009 af Cumano (Slettet)

Ja men hvad vil det sige at finde monotini forhold? kan overhovedet ikk huske det :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2009 af peter lind

#3 Du skal finde de intervaller hvor f er voksende og de intervaller hvor f er aftagende.


Svar #5
22. februar 2009 af Cumano (Slettet)

okay jeg prøver lige at lave noget ny hvor jeg har fået godt indblik i det :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Se vedhæftede fil


Svar #7
23. februar 2009 af Cumano (Slettet)

Hej Erik, jeg kan ikke åbne dit fil :( Er det muligt du kan smide det i min indbakke..


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

nej der kan den ikke stå, du kan sende mig en mail, så sender jeg tilbage


Svar #9
23. februar 2009 af Cumano (Slettet)

okay min mail er [email protected] :)


Skriv et svar til: monotoni, og punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.