Kemi

pH-beregning

22. februar 2009 af Kongen! (Slettet)

Hej,

jeg sidder og bøvler lidt med denne opgave:

2,84 g Na2HPO4 opløses i vand til ialt 100,0 mL. Til opløsningen tilsættes 100,0 mL 0,100 M HCL. Beregn pH efter tilsætningen.

Jeg kan ikke umiddelbart gennemskue opgaven, men jeg er kommet frem til den konklusion, at den formentlig er meget simpel, så snart jeg har skruet mig ind på den rigtige retning :)

Jeg håber, der er nogle, der kan hjælpe... :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af mathon

M(Na2HPO4) = 141,96 g/mol

pKs(H2PO4-) = 7,21

HPO42- + H+  ---> /<---   H2PO4-

pufferligningen
pH = pKs + log(nb/ns)
 

.............
der dannes ikke H3PO4, da HCl er i underskud


Svar #2
23. februar 2009 af Kongen! (Slettet)

Hej,

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: pH-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.