Matematik

monotoniforhold - hvad ? !

22. februar 2009 af sjrs (Slettet)

jeg kan simpelthen ikke finde ud af det ! :D
please hjælp søges :D

monotoniforhold i
f(x)=x^4-4*x-2
- hvad menes der med monotoniforhold ? :S

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af Rabis (Slettet)

Det du skal gøre er at differentier ligningen og sætte den lig med 0 så du finder x-værdierne.

Senere skal du undersøge om det virkelig er det lokale maksimum eller minimums værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2009 af Biochem (Slettet)

Som forslået i #1

Lav efterfølgende en monotonilinje..


Svar #3
22. februar 2009 af sjrs (Slettet)

- tak

hvad betyder differentier ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2009 af Sayne (Slettet)

alle dem der forstår matematik, har min RESPEKT!


Svar #5
22. februar 2009 af sjrs (Slettet)

hvad mener du med det ?.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

differentier betyder:

Hvis du har en ligning, og skal differentierer den i et punkt, vil det sige at du skal finde ligningen for hældningen i præcis dette punkt.

fx.

en ligning er givet til:

f(x) = 5x^2+4

hvis man differentierer det, får man:

f ' (x) = 5*2x

Man benytter disse hovedregler for at differentierer (i hovedet):

x -> 1

ax+b -> a

x^2 -> 2x

x^3 -> 3x^2

1/x -> -1/(x^2)

√x -> 1/2(√x)

Håber det hjalp .. :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

tangentens hældning *


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2009 af Sayne (Slettet)

#5: det er overhovedet ikke ondt ment ;o)
jeg sys bare det flot, hvis man forstår matematik!


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2009 af enoktag (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Måske har du fat i en forkert opgave. Der står du går i folkeskole, og der er differetiering og monotoniforhold ikke en del af pensum.


Svar #11
15. marts 2009 af sjrs (Slettet)

det kan jeg ikke ændre på desværre.. går i gym :S


Skriv et svar til: monotoniforhold - hvad ? !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.