Tysk

Rettelse af 3 sætninger!!

22. februar 2009 af Mette40 (Slettet)

Heeej,
nogen der vil være behjælpelige, at rette de 3 tyske sætninger.

Hver uge beskæftiger min onkel sig med at holde sin frimærkesamling i orden.

- Jede Woche mein Onkel arbeitet, um seine Briefmarkensammlung in Ordnung.

Man har rådet mig til at købe et nyt farvefjernsyn, da teknikerne ikke er i stand til at reparere det gamle.

- Es hat mir zu kaufen, eine neue Farb-TV, weil die Techniker nicht in der Lage für die Reparatur der alten sind.

Landmanden ventede på, at vejret skulle blive bedre.

- Der Landwirt wartet auf das Wetter zu verbessern werden.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2009 af Timeismoney (Slettet)

 God nok!!


Svar #2
22. februar 2009 af Mette40 (Slettet)

også den sidste sætning? er jeg ikke sikker på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2009 af Jekoa (Slettet)

Jeg ville sige, at det skulle være sådan her:

Hver uge beskæftiger min onkel sig med at holde sin frimærkesamling i orden.
- Jede Woche mein Onkel arbeitet, um seine Briefmarkensammlung in Ordnung =

Jede Woche beschäftigt sich meinen Onkel, (damit) seine Briefmarkensammlung in Ordnung zu halten.

Man har rådet mig til at købe et nyt farvefjernsyn, da teknikerne ikke er i stand til at reparere det gamle.
- Es hat mir zu kaufen, eine neue Farb-TV, weil die Techniker nicht in der Lage für die Reparatur der alten sind =

Man hat mir geraten, ein Farbfernsehen zu kaufen, weil die Techniker nicht in der Lage sind, das Alte zu reparieren.
 

Landmanden ventede på, at vejret skulle blive bedre.
- Der Landwirt wartete auf das Wetter zu verbessern werden =

Der Landwirt wartete darauf, dass das Wetter besser würde werden.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2009 af danielruhmann (Slettet)

1. Hvorfor "meinen Onkel"? Kommer efter damit.

2. das Alte - alte med småt.

3. dass das Wetter besser werden würde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2009 af Jekoa (Slettet)

2. das Alte - alte med småt. Hvorfor lille?

Nej selvfølgelig mein Onkel (det er jo subjekt)

Og den sidste, ja det er også rigtigt

Bare sjuskefejl fra min side - men det sker jo ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2009 af danielruhmann (Slettet)

2. Fordi du allerede har henvist til, at det er et fjernsyn, det handler om. Det, at skrive sådanne adjektiver med stort, henfører til en substantivering og en substantivering hører i til her. Du ville skrive det med stort, hvis du ville sige noget som: Das Unbeschreibliche, das Kontroversielle, men ikke, når det handler om (normale) adjektiver, hvor ordet, der relateres til, fremgår af foregående sammenhænge.


Skriv et svar til: Rettelse af 3 sætninger!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.