Matematik

Omvendt funktion

22. februar 2009 af lottebotte (Slettet)

Hej.

Jeg skal finde den omvendte funktion tl f(x)=1/100x^2+1/10x .

Hvordan gør jeg ?

På forhånd tak . :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af peter lind

Sæt Y=1/100x^2+1/10x   og  løs ligningen med hensyn til x altså x=?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2009 af Timeismoney (Slettet)

 Peter is right man!! LoL


Svar #3
22. februar 2009 af lottebotte (Slettet)

Okay , hvordan gør jeg det når der både er x^2 og x ?

Og tak . :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2009 af peter lind

Det er en andengradsligning, som du må løse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2009 af Yaldaa (Slettet)

sæt den inde i solve:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Du skal først sikre dig, at funktionen f har en omvendt funktion. Det har den, hvis og kun hvis den er injektiv, og det er f ikke. Vi må da indskrænke den definitionsmængde, så den bliver injektiv. 

Grafen for f har toppunkt (-5; -0,25). Så vi kan f.eks. vælge Dm(f) = [-5; oo[ (oo skal forestille et uendelighedstegn). Dm(f -1) = Vm(f) og vice versa.

Resten af historien kan læses i vedh. fil.

Vedhæftet fil:omvendt funktion.doc

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

For at der skal være en invers funktion f -1(x) , skal din funktion være enentydig (1:1). Det er den ikke, altså er der ikke en invers funktion.


Skriv et svar til: Omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.