Generelt

Blir jeg optaget på psykologi?

22. februar 2009 af hæii (Slettet)

Hejsa!

Jeg brænder virkelig for at studere psykologi, men er kommet i tvivl om jeg overhovedet kan blive optaget. Mit snit er 8,1 lige nu. Men det bliver jo ganget med 1,08, altså blir' det 8,7. Og jeg regner med at snittene kommer til at stige i år på uddannelserne. Jeg tror ikke jeg bliver optaget på KU, så jeg håber meget på Århus uni. Jeg overvejer at søge kvote 2 i KU, da jeg har noget erhverserfaring, men opfylder ikke helt kravene. Så vil måske droppe det, da chancen er meget lille.

Hvis adgangskvotienterne bliver som i 2008, så kan jeg godt komme ind. Men hvis de bliver ligesom i 2007, så kan jeg kun måske komme ind på Aalborg uni.

Hvad tror I? Har jeg en meget lille chance for at blive optaget? Tror I at gennemsnittet vil stige meget mere end i 2008. Tror i at den kan komme på niveau med år 2007, hvor de var meget høje?

 Det irriterer mig virkelig at man skal gå og krydse fingre!


Svar #1
23. februar 2009 af hæii (Slettet)

For man skal jo have fundet bolig og forberede sig til at flytte, hvis nu jeg bliver optaget i Århus. Hvordan skal man kunne gøre det på 1-2 måneder, man får jo sent svar..


Brugbart svar (2)

Svar #2
23. februar 2009 af Jerslev

#1: Du skal søge bolig allerede nu. Du kan ikke nå at søge og få noget på 1-2 måneder.

www.kollegie8000.dk

- - -

mvh

Jerslev


Svar #3
25. februar 2009 af hæii (Slettet)

Jamen, når man ikke engang ved om man bliver optaget i Kbh, Århus eller Aalborg??


Brugbart svar (2)

Svar #4
25. februar 2009 af Jerslev

#3: Søg alle tre steder. =)

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #5
25. februar 2009 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

Om du bliver optaget på psykologi er der ingen der kan sige noget om på nuværende tidspunkt. Så dit eget gæt er lige så godt som vores. Jeg tror personligt, at adgangskvoterne bliver på højde med 2007-2000, så hvis jeg var dig ville jeg satse på Aalborg. Du skal selvfølgelig søge ind alle tre steder. Du bør også søge bolig alle tre steder.

Mit gæt er som sagt lige så godt som alle andres, men efter hvad jeg kan se vil der være rigtig mange der kan "forhøje" deres gennemsnit ved at gange med 1,08 og så er vi tilbage til udgangspunktet bare lidt højere. Der vil desuden være flere ansøgere, da studenterne fra sidste år har være nød til at suplere med fag de manglede på deres bevis.

Du kan også læse på Lund universitet.


Svar #6
28. februar 2009 af hæii (Slettet)

Tak for jeres svar.

Ja, jeg tror også at adgangskvotienterne næsten vil se ud som i 2008, måske 2007. Men tror du umiddelbart at  jeg har en chance i Jylland, hvis de ser ud som dengang?

Kan det godt lade sig gøre at søge boliger de tre steder, koster det noget så?

Lunds Universitet, ligger den i Sverige? Ved du om det er nemt at komme ind der? Det skal lige siges at jeg ikke kan svensk.

Ps. er der nogen der ved noget om kvote 2 i psykologi? Kravene osv..


Svar #7
28. februar 2009 af hæii (Slettet)

Ups. det er en fejl at jeg har skrevet at adgangskvotienterne måske vil ligne dem i 2008, jeg tror de vil ligne dem i 2007..


Brugbart svar (2)

Svar #8
06. marts 2009 af Pernille-N (Slettet)

 Hej.

Som der også bliver nævnt så skal du søge på alle tre universiteter for at forbedre din chance, for adgangssnittet er ikke til at forudsige.

Jeg er selv kommer ind på psykologi i Aalborg sidste år hvilket jeg ikke var sikker på at jeg ville da jeg søgte, da jeg ligesom dig havde et snit der var en smule under snittet fra 2007, men det viste sig at jeg lige netop sidste år kunne være kommet ind alle tre steder, men søgte kun Aalborg.

Du skal absolut ikke være ked af hvis du må "nøjes" med Aalborg, for jeg kan varmt anbefalde det og dets mere skiftende og gruppeorienteredearbejdsform. Det er virkelig noget man lærer af og som forbereder en til at arbejde som psykologi, da de ofte er i et teamarbejde. 

held og lykke med optagelsen :)


Svar #9
07. marts 2009 af hæii (Slettet)

Tak for dit råd :) Jeg vil forsøge alle tre steder, man ved jo aldrig hvad der sker..


Brugbart svar (2)

Svar #10
15. marts 2009 af klotte (Slettet)

Vil lige tilføje at du også kan læse psyk på RUC

Der er adgangskravene ikke så høje .....og så senere søge ind på kvote 2


Svar #11
18. marts 2009 af hæii (Slettet)

Tak for rådet. Men vil gerne ind på en uddannelse her til sommer og blive på den, vil ikke trække tiden ud længere.


Brugbart svar (2)

Svar #12
18. marts 2009 af klotte (Slettet)

Mit gæt er at snittet vil ligge tæt på 10....der kommer ekstra ansøgere i år.

For at vise at du virkelig vil ind bør du søge alle steder hvor de har psykologi.


Svar #13
21. marts 2009 af hæii (Slettet)

Er psykologi på RUC ikke mere sådan noget med pædagogik? Det er nemlig ikke noget for mig, da jeg ikke kan bruge det til noget.. og vil ikke spilde et år med at kvalificere mig til kvote 2, hvor der alligevel kun er få chancer til at blive optaget.. 


Brugbart svar (2)

Svar #14
21. marts 2009 af klotte (Slettet)

hvilken form for psykologi interesserer dig -klinisk ?


Svar #15
23. marts 2009 af hæii (Slettet)

Det er det hvor jeg kan blive psykolog..


Brugbart svar (2)

Svar #16
24. marts 2009 af klotte (Slettet)

Hvad forbinder du med at være psykolog ?

Det er nemlig et meget stort område. De fleste kender kliniske psykologer der laver behandling og samtaler med børn unge og voksne. Men der er mange andre slags psykologer...reklamepsykologer, informationspsykologer, organisationspsykologer, miljøpsykologer, intilligenspsykologer, trafikpsykologer ,udviklingspsykologer, pædagogisk-psykologi,  kriminalpsykologer osv ....

Derfor spørger jeg dig hvad det er der fænger dig ?


Brugbart svar (2)

Svar #17
24. marts 2009 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

Du bliver IKKE psykolog ved at læse på RUC. Der er kun 3 steder i Danmark hvor du kan læse til psykolog (AU, AAU, KU). Lund er i Sverige og du behøver ikke kunne svensk for at blive optaget. Du vender dig til sproget og lærebøgerne er på engelsk (det er de også i Damnark).

Du kan søge ind på Lund univeristet på lige vilkår med svenskerne, og du kan modtage SU. Uddannelsen har samme længde som i Danmark og kan også bruges her.

Held og lykke og husk det er 5 års studie så det er vigtigt at du også synes det er spændende, du bliver først psykolog når du er færdig og har erhvervet din autorisation (http://www.psykolog.ffw.dk/aut2003.htm). Det tager 2 år oveni de 5 år som det tager at blive Cand. Psyk.


Svar #18
24. marts 2009 af hæii (Slettet)

Tak :)


Svar #19
24. marts 2009 af hæii (Slettet)

Det var tak til 150972..

Klotte, jeg vil gerne studere psykologi, også senere finde ud af hvad jeg specifikt vil beskæftige mig med, da jeg ikke ved det endnu. Vil tage det som det kommer. Men sandsynligvis klinisk psykologi..


Brugbart svar (1)

Svar #20
25. marts 2009 af klotte (Slettet)

# 19 ok men så skal du ikke tage RUC - der er ingen klinisk erfaring og den erkortere og giver kun undervisningskompetence.

Hvad angår de andre universiteter vil jeg anbefale KU. Har selv taget klinisk voksenspecialisering der. Deres kliniske klinikker er større og bredere funderet end Lund.

Hvad angår erfaring er det en god ting sideløbende med studiet at tage en eller ande terapeutuddannelse ( selvbetalt) det giver flere supervisionstimer som skal bruges når du skal have autorisation. Men pas på det er et gråt marked.

Held og lykke


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.