Matematik

X-værdier

09. november 2004 af melis (Slettet)
Hvordan løser man denne opgave:

For hvilke værdier af x vokser f kraftigere end g

f(x)= X^2+X
g(x)=X^3*kvadr.X
??

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Mener du

f(x) = x^2 + x
g(x) = sqrt(x)*x^3

??

//Singularity

Svar #2
09. november 2004 af melis (Slettet)

F(X)= x^2 + x
g(x)= x^3 kvadratrod.X

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Ok here we go...

Vi søger at bestemme de værdier af x, for hvilke f vokser hurtigere end g, dvs.

f'(x) - g'(x) > 0 , x>0

Vi differentierer. Hvis jeg har skrevet de korrekte funktioner op,

f(x) = x^2 + x
g(x) = sqrt(x)*x^3 = x^(7/2)

giver det

f'(x) = 2x+1
g'(x) = (7/2)x^(5/2)

hvor x>0.

Vi skal altså løse uligheden

2x+1 - (7/2)x^(5/2) > 0 , x>0

Prøv at se, om du kan klare resten herfra.

//Singularity

Svar #4
09. november 2004 af melis (Slettet)

Ingen der gider at hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Jamen dog - hvad kalder du så det, jeg har gjort?? Læs #3.

//Singularity

Svar #6
09. november 2004 af melis (Slettet)

undskyld...d bare en fejl jeg lige udførte der

Svar #7
09. november 2004 af melis (Slettet)

tak for hjælpen:))

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Det' ingen problem :) (Kaare fra "Drengene fra Angora")

//Singularity

Skriv et svar til: X-værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.