Matematik

monotoni

22. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Hvis man har en graf for f'(x) og skal bestemme monotoniintervallerne for f ud fra grafen, hvad gør man så?

Og hvis man skal bestem en tangentligning i x = 9, når det oplyses at f(9) = -160

hva så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2009 af ibibib (Slettet)

Når f ' > 0, så er f voksende og når f ' < 0 så er f aftagende.

Aflæs f '(9) og sæt ind i tangentens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Monotoniintervaller: (se hvor f'(x)>0

f'(x)>0 i ..., hvor funktionen f er monotont .....

f'(x)=0 i ..., hvor funktionen f har et ....

f'(x)<0 i ..., hvor funktionen f er monotont .....

Tangentens hældning bestemmes ved kig på grafen (kig efter f'(9), heraf kender du en hældning og et punkt.


Skriv et svar til: monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.