Matematik

Oprimeringsopgave

23. februar 2009 af Quijote (Slettet)

Overflade arealet af en kugle kan bestemmes som: O(r) = (6/r) + (5/3) * π * r2,  hvor r = radius i cm Bestem den radius der giver kuglen det mindste overfaldeareal.

Hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Differentier funktionen og løs O'(r) = 0. Vis derefter at det er et minimum du har fundet.


Svar #2
23. februar 2009 af Quijote (Slettet)

#0 der skulle selvfølgelig have stået optimeringsopg

#1 Hvordan viser jeg at der er tale om et min.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2009 af Sherwood (Slettet)

#2 Kig på grafen eller lav en monotonilinie (det sidste er (måske) at foretrække)


Svar #4
23. februar 2009 af Quijote (Slettet)

okay :) tak


Skriv et svar til: Oprimeringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.