Matematik

areal af sekskant

24. februar 2009 af mphilip (Slettet)

jeg kan simpelthen ikk samle mig om at finde arealet af et sekskantet hus med sidemål på 8m


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2009 af Zmorg (Slettet)

Du kender alle vinkler i de 6 trekanter der udgør huset,

samt en side. Heraf kan du ved simpel trekants beregning

bestemme arealet af en trekant og multiplicere med 6,

så har du husets areal


Brugbart svar (3)

Svar #2
24. februar 2009 af mathon

arealet af en ligesidet trekant med siden s er √(3)/4*s2

regulærAsekskant  = 6*(√(3)/4*s2) = (3√(3)/2)*s2 = (3√(3)/2)*82


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2011 af Malou,Jensen (Slettet)

Hvis man så har delt sekskanten op i 6 trekanter, hvordan finder man så højden af trakanten så kan kan beregne arealet? 


Skriv et svar til: areal af sekskant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.