Matematik

hypotese om tangenter

25. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

er der nogen, der kan hjælpe mig med følgende spørsmål?

spørgsmål:

Vi har bestemt en hypotese ud fra nogle regning og tegninger af parabler, dets sekanter og tangenter:

For en parabels funktion hvor en sekant mellem to tilfldige x-vrdier, vil grafens tangent i den gennemsnitlige x-vrdier have samme hlning som sekanten.

Hvis man reducerer ligningen:

(f(x + h) - f(x - h))/((2*h))

får man : 2*ax+b

Forklar hvad dette har med hypotesen af gøre.

hvordan kan dette hænge sammen ?

håber der er nogen der kan hjælpe.. kan nemlig ikk lige umiddelbart se sammenhængen.. :(

på forhånd taaaaak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af peter lind

(f(x + h) - f(x - h))/((2*h)) = 2*ax+b = f'(x) Sekantens hældning er altså den samme som tangenten i det mellemliggende punkt


Svar #2
25. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hvorfor det ?.... det kan jeg altså ikk helt se?

Jeg kan godt forstå at f'(x) = 2*ax+b... men ikk lige det andet.....

kan du forklarer det ?:D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af peter lind

(f(x + h) - f(x - h))/((2*h))  er sekantens hældning

f'(x) er tangentens hældning

Begge er 2*ax+b altså ens


Svar #4
26. februar 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

nåååååhh.. yahh ... nu kan jeg se det.. :D

ok .. tuuusind taak .. :D


Skriv et svar til: hypotese om tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.