Matematik

korrekt?

25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

Kan det passe, at denne opgave giver: f(x)=(2/3)*kvdr(3)^x

Opgaven lyder: Funktionen f(x)=b*a^x opfylder, at

f (2)= 2 f (4)=16
Bestem tallene a og b.

a=kvdr3
b=(2/3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af peter lind

f(4)=2/3*kvrod(3)4=(2/3)*9=6


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2009 af Articulation (Slettet)

Du har punkterne: (2, 2) og (4, 16)
Du indsætter disse i formlen for a for en eksponentiel udv.:

a = root(16/2, (4-2)) = 2 * root(2)

b = 2/((2*root(2))^2) = 1/4


Svar #3
25. februar 2009 af biqqu (Slettet)

jeg kan godt se, at jeg i stedet for har sat 6 ind (fremfor 16) .. prøver li at udregne den og vender tilbage


Skriv et svar til: korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.