Matematik

Differentialregning

25. februar 2009 af Nannatryk (Slettet)

Jeg har lidt problemer med en opgave, som jeg håber at kunne få lidt hjælp til.

En funktion f er givet ved f(x)=x2-4 lnx , x skal ligge i intervallet [1;10].

Beregn den eksakte værdi af x. for hvilken f har minimum.

Jeg håber jeg kan få hjælp hurtigst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af peter lind

Find f'(x) og løs ligningen f'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2009 af Articulation (Slettet)

f(x) = x^2 - 4ln(x)
f'(x) = 2x - 4/x

f'(x) = 0 <=> -sqrt(2) og sqrt(2), og da du har def.mængden til at være [1;10] kan du forkaste den negative løsning. Altså er den eksakte værdi af x i funktionens minimum sqrt(2). Bingo!


Svar #3
25. februar 2009 af Nannatryk (Slettet)

Tak skal i have.. Og hvad skal man så gøre for at finde værdimængden for f?


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.