Matematik

Vinkelhalveringslinje

25. februar 2009 af Emilie911 (Slettet)

Er der en der kan fortælle mig hvordan jeg tegner vinkelhalveringslinjen i en retvinklet trekant.

jeg får opgivet at vinkel c er 90 grader og at længe b er 3 og at vinkelhalveringslinjen va er 4 .


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2009 af frk.emilie (Slettet)

Du tegner bare en skitse af trekanten og halverer vinkel a med en afstand på 4.

Dernæst kan du udregne vinkel a i den lille trekant, og gange den med 2, så har du hele vinkel a.

Dernæst kan du finde vinkel b ved hjælp af vinkelsum og udregne resten af siderne med cosinus og sinus :)


Svar #2
25. februar 2009 af Emilie911 (Slettet)

hvad mener du med at halverer vinkel a med en afstand på 4?


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2009 af frk.emilie (Slettet)

du skal bare tegne en skitse af en trekant.. det er ligemeget om længderne passer.

vinkelhalveringslinjen tegner du i midten af vinkel A hen til den side der hedder lille a


Svar #4
25. februar 2009 af Emilie911 (Slettet)

når okay tak :)


Svar #5
25. februar 2009 af Emilie911 (Slettet)

hvordan skal jeg udregne vinkel a i den lille trekant?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2009 af frk.emilie (Slettet)

cos A = 3(siden b's længde) divideret med 4(vinkelhalveringslinjen) = 0,75

så tager du cos-1 af (0,75) = 41,41 grader

Da dette kun er den lille trekant ganger du med 2 for at få hele vinklen, altså 41,41 x 2 = 82,82 grader


Svar #7
25. februar 2009 af Emilie911 (Slettet)

kan ikke få det til at passe for så kan den sidste vinkel kun være 7,18? /:


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. februar 2009 af frk.emilie (Slettet)

Ja det kan også godt passe, for de to sider vinklen er bygget af er næsten lige lange


Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.