Matematik

rumgeometri.. hjælp

25. februar 2009 af maxxi (Slettet)

bestem hvor mange fælles punkter der er mellem linjen med parameterfremstilling

l:(z  y  x)=(-4   1   5)+t  * (2  9  -4),  t er element i R

og kuglen k med ligning k:(x+8)^2+(y+3)^2+(z-7)^2=105

er helt blank..

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Indsæt koordinaterne fra liniens parameterfremstilling i kuglens ligning, og løs med hensyn til t. Til slut findes punkterne ved at indsætte de fundne t-værdier i liniens ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2009 af peter lind

Sæt udtrykket for liniens koordinater ind i kuglens ligning. Dette giver en andengradsligning i t. Antallet af forskellige løsninger er antallet af fællespunkter mellem linien og kuglen.


Svar #3
25. februar 2009 af maxxi (Slettet)

#2 skal jeg så indsætte -4, 1 og 5 ind i kuglens ligning??


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2009 af peter lind

nej. Du skal indsæte -4+2t, 1+9t og 5-4t


Svar #5
25. februar 2009 af maxxi (Slettet)

#4 forstår ikke hvordan det skal skrives ind..


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2009 af peter lind

x=-4+2t, y= 1+9t og z = 5-4t sættes ind i kuglens ligning (x+8)2+(y+3)2+(z-7)2=105 som

(-4+2t+8)2+(1+9t+3)2+(5-4t-7)2=105


Svar #7
25. februar 2009 af maxxi (Slettet)

#6 skal der ikke tages kvadratrod af 105


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2009 af peter lind

nej


Skriv et svar til: rumgeometri.. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.