Matematik

Røringspunkt

25. februar 2009 af Abdu (Slettet)

Hej!

Jeg har en opgave som jeg ikke kan finde ud af at lave

Den lyder sådan:

Betrag funktionerne f(x) = x^2 + x+ 1 og g(x) = 2x^2 + 5x + 4

Graferne er parallel og har samme røringspunkt.

Bestem røringspunktet.

Hvordan gøres det ? Et hint , tak ! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: De kan ikke være parallelle. -_- de er ikke rette linjer.

Anyway, sæt f(x)=g(x) og løs for x.


Svar #2
25. februar 2009 af Abdu (Slettet)

# Undskyld 

- Tangenterne i (x0,f(xo)) og (x0,g(xo)) er parallelle ,


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Ah, så giver det mening. :P

Sæt f'(x) = g'(x) og løs for x.


Svar #4
25. februar 2009 af Abdu (Slettet)

# Tak har løst opgaven ! :-)


Skriv et svar til: Røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.