Matematik

Kvadratisk programmering

26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

Hejsa :)

Er der nogen som har lavet handelsskolens matematik A skriftlige eksamen maj 2003 og maj 2004?

Der er nemlig én opgave pr. eksamenssæt om kvadratisk programmering, som driller mig.

Mvh. Julie


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. februar 2009 af lallenalle (Slettet)

prøv eventuelt at poste den så kan der være hjælp at hente :)


Svar #2
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

Min scanner virker ikke lige nu :)


Svar #3
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

Men skal jeg bare vedhæfte dem, hvis jeg kan få dem scannet ind?


Svar #4
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

Den her vedhæftede fil er opgave 4 og der forstår jeg ikke spørgsmål  c :)

Vedhæftet fil:Opgave 4.pdf

Svar #5
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

og opgave 5 var også med :) og der forstår jeg heller ikke spørgsmål c


Svar #6
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

er der slet ingen som kan hjælpe?


Brugbart svar (2)

Svar #7
26. februar 2009 af peter lind

Begge niveaukurver bliver ellipser. Omskriv O(x) til formen -a(x-r1)2-b(y-r2)2+c, a>0 og b>0. Resultatet bliver størst med x=r1 og y=r2. Dette kan næppe lade sig gøre på begrænsningerne. Du skal maksimere denne funktion med begrænsningerne for x og y givet i opgaven. Jeg ved ikke hvad du har lært om hvordan man løser den slags opgaver. Der findes algoritmer til at gøre dette. Du kan evt. også tegne op og se hvad du kan gøre der svarende til at tegne op i LP problemer.


Svar #8
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

går du på gymnasiet?


Svar #9
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

fordi det virker ikke som noget jeg har set før


Brugbart svar (2)

Svar #10
26. februar 2009 af peter lind

Det er meget lang tid siden jeg har haft noget at gøre med gymnasiet.

Du kender da ordet kvadratisk programmering, så jeg må gå ud fra at der står noget om hvordan sådan en opgave skal løses. Det første jeg vil foreslå er at du slår op i din bog og ser hvilken metode den angiver.

Ellers kan du prøve at finde r1 og r2. Dette gøres på samme må som når man skal finde centrum og radius for en cirkel, når man kender cirklens ligning på samme form som funktionen i opgaven. Hvx=r1 og y=r2 opfylder uligheden er det løsningen. Ellers kan du gætte på at uligheden binder, hvormed x=y. Så har du en funktion af en variabel, hvor du så kan finde hvornår der er maksimum.

Jeg må understrege at det sidste kun er et gæt, så slå op i din bog.


Svar #11
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

prøv lige at hør her.. jeg kan ikke slå det op i min bog, så havde jeg nok gjort det.. jeg har problemer med opgave a og c i opgave 5 og har brug for, at der er nogen som hjælper, jeg har lavet opgaverne, men mine besvarelser giver ingen mening


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. februar 2009 af peter lind

Hvis problemet er at din løsning ikke giver nogen mening, synes jeg du skulle lægge det ind du har lavet.


Svar #13
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

okay, glem det - det er enormt svært at få skrevet ind her


Skriv et svar til: Kvadratisk programmering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.