Matematik

Definitionsmængde

26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

Hejsa.

Prisen pr. stk. af varen på hjemmemarkedet kan  beskrives ved funktionen p med forskriften:                      p(x) = -4x + 2000

hvor x angiver antal stk., der sælges på hjemmemarkedet pr. uge

Prisen pr. stk. af varen på eksportmarkedet kan beskrives ved funktionen q med forskriften:
q(x) = -y + 800


Derefter skal jeg så bestemme definitionsmængderne Dm(p) og Dm(q) og der er jeg meget i tvivl?


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. februar 2009 af Isomorphician

Se på hvornår graferne har positive værdier, og overvej om man kan sælge et negativt antal varer.


Svar #2
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

jamen jeg har tænkt på det med, at man ikke kan sælge negativt selvfølgelig :) så jeg ved det skal være et positivt tal og ved at den skal gå til uendeligt - men jeg er tvivl om hvor intervallerne skal starte :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. februar 2009 af Isomorphician

Du kan selvfølgelig godt sige at grafen skal gå fra 0 til uendeligt, men hvor mange sælgere vil sælge noget til en negativ pris?


Svar #4
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

jamen p(x) giver jo nul hvis x = 2000 derfor ville j eg tro Dm(p) skulle være [2000;uendelig[ ?


Svar #5
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

og q(x) giver nul hvis y = 800 derfor ville jeg tro at Dm(q) skulle være [800;uendeligt[ ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. februar 2009 af Isomorphician

Tænk på hvor grafen for de to funktioner skærer x-aksen, altså der hvor p(x) = 0 og q(x) = 0


Svar #7
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

jamen ville du sige fra [0;uendeligt[ ? forstår ikke hvad du mener


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. februar 2009 af Isomorphician

Tegn graferne, og se om du kan få et bedre overblik.


Svar #9
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

jeg har tegnet dem :) p(x) går gennem 500, som jeg også mente i #4 - skrev 2.000 :s istedet for 500


Brugbart svar (1)

Svar #10
26. februar 2009 af Isomorphician

Hvor skal intervallerne så gå fra?


Svar #11
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

det var det jeg skrev før p(x): [500;uendeligt[ og p(y): [800;uendeligt[ ?


Brugbart svar (1)

Svar #12
26. februar 2009 af Isomorphician

Det vil indebære at varerne kun vil blive solgt til negative priser.


Svar #13
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

:s det forstår jeg ikke, da 500 og 800 begge får priserne til at give 0.


Svar #14
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

Nåå så fra ]uendeligt ; 500] og ]uendeligt ; 800] ?:)


Brugbart svar (1)

Svar #15
26. februar 2009 af Isomorphician

Men kan man sælge minus uendeligt antal varer?


Svar #16
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

så [0 ; 500] og [0 ; 800] ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #17
26. februar 2009 af Isomorphician

Det lyder bedre.


Svar #18
26. februar 2009 af julie_girly (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.