Fysik

Frekvens

26. februar 2009 af BøgBayVibe (Slettet)

Hej alle på studie portalen

Jeg er blevet stillet følgende spørgsmål:

"Hvordan ændres frekvensen, når snørgens (snorens) længde øges?"

Er der nogen der vil forsøge at forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Har du ikke en formel hvor både længden og frekvensen indgår?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2009 af QaZZaQ

Mon ikke i har haft om stående bølger/snorbølger.

Så skal du formentlig have fat i en formel i stil med

f=(v/2L)n

Hvor f er frekvensen, v er bølgehastigheden, L er snorlængden og n er resonansordenen. (n=1 er grundtonen, n=2 er første overtone osv.)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Okay, hvis det er den formel som #2 skriver kan du se at f er proportional med 1/L, altså når L bliver større bliver f mindre og omvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2009 af loui2983 (Slettet)

altså skal du bruge en formel for hastighed?

for så er det hastighed = bølgelængde * frekvens


Skriv et svar til: Frekvens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.