Kemi

Mængdeberegning

10. november 2004 af Fjolset (Slettet)
Hej fatter næsten ikke noget af den her opgave:
_____________________________________________
Cullinan-diamanten blev fundet i sydafrika i 105. Det er den største diamant, der nogensinde er fundet. Før slibningen vejede den 3106 karat (1 karat er 0,2 g). Beregn, hvor mange carbonatomer denne diamant indeholdt.
_____________________________________________

Tak på forhånd

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2004 af frodo (Slettet)

antal molekyler=n*N(A)=m/M*N(A)

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2004 af frodo (Slettet)

N(A)= avagadros tal.

Svar #3
10. november 2004 af Fjolset (Slettet)

Har været syg i 2 uger, så jeg fik alt med mængeberegning med i hukommelsen så for at være ærlig ved jeg slet ikke hvad du snakker om, sorry

Brugbart svar (1)

Svar #4
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#0: Du mener nok i 1905 (jf. http://www.brainyencyclopedia.com/encyclopedia/c/cu/cullinan_diamond.html)

Man må gå ud fra, at du skal regne med, at diamanten udelukkende består af carbon. Så fremgangsmåden, frodo foreslår er korrekt - læs #1.

//Singularity

Brugbart svar (1)

Svar #5
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#3: Ok - så prøv det her

1)Regn massen m af diamanten ud.

2)Find carbons molare masse M (fx i Databog Fysik Kemi).

3) Udregn stofmængden n = m/M af carbon i diamanten.

4) Antal C-atomer i diamanten,

N = n*N(A)

hvor N(A) = 6.022*10^23 mol^(-1) er Avogadros tal. Udregn N, og du er færdig.

//Singularity

Brugbart svar (1)

Svar #6
10. november 2004 af frodo (Slettet)

m=massen i gram
M=molarmassen for carbon
N(A)=avagadros tal = 6,022*10^23 mol^-1

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2016 af Alex999 (Slettet)

Hvad bliver resultat?


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.