Matematik
hjælp hjælp
10. november 2004 af
gamlebryder (Slettet)
I en elektrisk kreds er strømstyrken I(t) til tiden t givet ved:
I(t)= 4,2 + 2,5 sin(50*pi*t)
I måles i ampere og t i sek
Hvornår er strømstyrken første gang 6,0 ampere??
så har jeg sagt:
6=4,2 + 2,5 sin(50*pi*t)
6-4,2=2,5 sin(50*pi*t)
1,8= 2,5 sin(50*pi*t)
1,8/2,5 = sin(50*pi*t)
0,72 = sin(50*pi*t)
Og så kan jeg ikke finde ud af at komme videre? Nogle der kan hjælpe mig?? på forhånd tak!!
I(t)= 4,2 + 2,5 sin(50*pi*t)
I måles i ampere og t i sek
Hvornår er strømstyrken første gang 6,0 ampere??
så har jeg sagt:
6=4,2 + 2,5 sin(50*pi*t)
6-4,2=2,5 sin(50*pi*t)
1,8= 2,5 sin(50*pi*t)
1,8/2,5 = sin(50*pi*t)
0,72 = sin(50*pi*t)
Og så kan jeg ikke finde ud af at komme videre? Nogle der kan hjælpe mig?? på forhånd tak!!
Svar #1
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Ok, men husk lige én ting fremover. Læs venligst paragrafferne vedrørende indlæg på Studieportalen. Især §1, hvor der eksplicit står, at man skal give sit indlæg en sigende titel.
Titler såsom
"Hjælp", "Haster"
og lignende siger ingenting om, hvilket fag problemet vedrører, endsige om problemets karakter. Derfor
- Giv dit indlæg en sigende titel -
Jeg vender tilbage med kommentarer til dit spørgsmål, så snart jeg har set på opgaven.
//Singularity
Titler såsom
"Hjælp", "Haster"
og lignende siger ingenting om, hvilket fag problemet vedrører, endsige om problemets karakter. Derfor
- Giv dit indlæg en sigende titel -
Jeg vender tilbage med kommentarer til dit spørgsmål, så snart jeg har set på opgaven.
//Singularity
Svar #2
10. november 2004 af frodo (Slettet)
Arcsin(sinx)=x
arcsinx er den inverse funktion tuil sinus, som du finder ved at taste 2nd sinx å en TI-83+
arcsinx er den inverse funktion tuil sinus, som du finder ved at taste 2nd sinx å en TI-83+
Svar #3
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Der må være tale om en vekselstrømskreds, da strømstyrken I(t) oscillerer harmonisk med tiden, mellem 1.7A og 6.7A.
Dine udregninger er sådan set korrekte.
Du kan nu:
1) Benytte grafregneren til at tegne grafer for funktionerne I(t) og i = 6.0
Benyt grafregnerens intersectfacilitet til at finde den mindste værdi af t>0, for hvilket I(t) = i. Bemærk, at du jo ikke bliver bedt om at beregne det eksakte tidspunkt, så denne metode er fuldt ud tilstrækkelig.
Og husk for Guds skyld at sætte vinklerne til 'radian', når du beder grafregneren om at tegne harmoniske funktioner.
2) Løse ligningen, du har gang i. Inverter sinusfunktionen, dvs. tag arcsin på begge sider af lighedstegnet, hvorefter t kan isoleres.
//Singularity
Dine udregninger er sådan set korrekte.
Du kan nu:
1) Benytte grafregneren til at tegne grafer for funktionerne I(t) og i = 6.0
Benyt grafregnerens intersectfacilitet til at finde den mindste værdi af t>0, for hvilket I(t) = i. Bemærk, at du jo ikke bliver bedt om at beregne det eksakte tidspunkt, så denne metode er fuldt ud tilstrækkelig.
Og husk for Guds skyld at sætte vinklerne til 'radian', når du beder grafregneren om at tegne harmoniske funktioner.
2) Løse ligningen, du har gang i. Inverter sinusfunktionen, dvs. tag arcsin på begge sider af lighedstegnet, hvorefter t kan isoleres.
//Singularity
Skriv et svar til: hjælp hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
