Matematik

Ligning

27. februar 2009 af Brozze (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave:

Jeg skal finde ud af hvor lang tid der går før temperaturen kommer under 10 grader med denne formel!

f(t)= 5,0+15,1*e^-0,046

nogen der kan komme med lidt fifs?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Først: Du har glemt t i eksponenten e-0,046*t

f(t)<10 grader <=> 5,0+15,1*e-0,046*t<10, se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:tid.doc

Svar #2
27. februar 2009 af Brozze (Slettet)

Jeg er ikke helt med bliver resultatet bare at man sætter de 10 grader ind på t's plads eller hvordan?

Skal jeg slet ikke løse en ligning i denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. februar 2009 af mathon

5,0+15,1*e-0,046t = 10                     subtraher 5,0

15,1*e-0,046t = 5                             divider med 15,1

e-0,046t = 5/15,1                              reciprok

e0,046t = 15,1/5                               logaritmér

0,046*t = ln(15,1/5)                         divider med 0,046

t = ln(15,1/5)/0,046


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f(t) er temperaturen og t er tiden, du har f(t)=10 grader, du søger tiden t, du skal jo ikke sætte grader ind på tidens plads


Svar #5
27. februar 2009 af Brozze (Slettet)

I får begge tak for hjælpen. Det satte mig sku bedre ind i sagerne:) tak!  skal nemlige fremlægge noget mundtligt angående denne opgave!


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.