Matematik

Ligninger

27. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Er der nogen er kan hjælpe mig med at finde ud af hvordan man løser sådan en ligning ;

(4x+3)2 - (x+7)2 = (8x-7)2 - (7x-3)2

!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af himsen (Slettet)

Skriv det op på ledform


Svar #2
27. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

 Hvad mener du med ledform ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2009 af mathon

kvadratsætningerne:

(a+b)2 = a2 + 2ab + b2

(a-b)2 = a2 - 2ab + b2


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2009 af mathon

(4x+3)2  - (..............

16x2 + 24x + 9  - (......fortsæt selv....


Svar #5
27. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

okay, men så får jeg to andengradsligninger på hver side af  lighedestegnet, skaljeg så regne x ud, eller flytte dem over så det bliver 1 andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2009 af mathon

du ender med op
med en ligning af typen

ex2 + ax + b = ex2 + cx + d           som ved subtraktion af  ex2 giver

ax + b = cx + d


Svar #7
27. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

okayy... tror jeg fatter det... :)


Svar #8
27. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

altså jeg har fået;

(16x^2 + 24x + 9) - (x^2-14x+49) = (8x^2+112x+ 49) - (7x^2-42x+9) 

kan man så godt bare minusse med x2 ?


Svar #9
27. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

* x^2


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. februar 2009 af mathon

(16x2 + 24x + 9) - (x2 + 14x + 49)  =  (64x2 - 112x + 49) - (49x2 -  42x + 9)


Svar #11
27. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Ja, ups...

men skal man så bare minusse med x^2, det kan man da ikke ... ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. februar 2009 af mathon

16x2 + 24x + 9 - x2 - 14x - 49 = 64x2 - 112x + 49 - 49x2 + 42x - 9

15x2 + 10x - 40 = 15x2 - 70x + 40              ved subtraktion af  15x2 fås

10x - 40 =  - 70x + 40


Svar #13
27. februar 2009 af Stella Lilja (Slettet)

Nåå okay, er med nu :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.