Matematik

1. ordens differentialligninger

27. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Hej

Er y'=k*y en 1. ordens differentialligning? Og hvis ja, hvordan kan den så være på formen y'+a(x)y=b(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Når de står y' alene (altså ikke sammen med y'') er det altid en 1- ordens differentialligning. Den er på formen y'(x) - k*y(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2009 af mathon

y'+a(x)y=b(x)

med b(x) = 0
fås

y' = -a(x)y  som med -a(x) = k giver

y' = ky

.............

y = C*ekx


Svar #3
27. februar 2009 af surfact1 (Slettet)

Tak, nu giver det mere mening :)


Skriv et svar til: 1. ordens differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.