Matematik
HJÆLP DET HASTER
10. november 2004 af
sam18 (Slettet)
jeg har en ligning f(x) (x-2)/(x^2-1) jeg ska finde definationsmængde for funktionen og monotoniintervallerne for f
hvordan gør jeg dette
hvordan gør jeg dette
Svar #1
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Nej nej nej - gider I ikke godt at læse paragrafferne, inden I laver indlæg på Studieportalen?
Der står klart og tydeligt i §1, at man skal give sit indlæg en sigende titel, og titler såsom
"Hjælp" , "Haster"
og lignende siger intet om, hvilke(t) fag spørgsmålet hører under, endsige hvad problemet er. Derfor;
'Giv dit indlæg en meningsfyldt titel'
//Singularity
Der står klart og tydeligt i §1, at man skal give sit indlæg en sigende titel, og titler såsom
"Hjælp" , "Haster"
og lignende siger intet om, hvilke(t) fag spørgsmålet hører under, endsige hvad problemet er. Derfor;
'Giv dit indlæg en meningsfyldt titel'
//Singularity
Svar #2
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Du har ikke en ligning, men derimod en reel funktion,
f(x) = (x-2)/(x^2-1)
a) Bestemmelse af definitionsmængde kræver, at du argumenterer for, hvornår funktionsudtrykket har mening. I dette tilfælde er det altså relevant at bestemme rødderne i nævnerpolynomiet. Disse punkter skal så fraregnes, når man specificerer funktionens definitionsmængde.
b) Monotoniintervaller for f bestemmes på grundlag af fortegnet af f'(x). Så du skal differentiere f og afgøre fortegnet på f'.
Hvis f'(x) > 0 er f voksende
Hvis f'(x)
Hvis f'(x) = 0 har f et lokalt ekstremum (maksimum eller minimum).
Disse elementer SKAL inddrages i en undersøgelse af f's monotoniforhold.
Prøv at løse opgaven nu.
//Singularity
f(x) = (x-2)/(x^2-1)
a) Bestemmelse af definitionsmængde kræver, at du argumenterer for, hvornår funktionsudtrykket har mening. I dette tilfælde er det altså relevant at bestemme rødderne i nævnerpolynomiet. Disse punkter skal så fraregnes, når man specificerer funktionens definitionsmængde.
b) Monotoniintervaller for f bestemmes på grundlag af fortegnet af f'(x). Så du skal differentiere f og afgøre fortegnet på f'.
Hvis f'(x) > 0 er f voksende
Hvis f'(x)
Hvis f'(x) = 0 har f et lokalt ekstremum (maksimum eller minimum).
Disse elementer SKAL inddrages i en undersøgelse af f's monotoniforhold.
Prøv at løse opgaven nu.
//Singularity
Skriv et svar til: HJÆLP DET HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
