Matematik

Vektorer i rummet

28. februar 2009 af Elturis (Slettet)

Nogen der har en præcis definition af en stedvektor i rummet ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2009 af mathon

stedvektoren, r, for et punkt, P(x,y,z), i rummet
har begyndelsespunkt
i (0,0,0)

r = [x,y,z]

en stedvektor har samme koordinater som det punkt, den er stedvektor for


Svar #2
28. februar 2009 af Elturis (Slettet)

Tak. En anden ting, hvordan beregner man koordinater til en vektor med kendt start - og slutpunkt i det 3-dimensionelle koordinatsystem ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2009 af mathon

...metodisk som i planen...

AB = OB - OA             (fed = vektor)


Svar #4
28. februar 2009 af Elturis (Slettet)

Okay, tak igen. En sidste ting:

Jeg skal vise at følgende også gælder  for i det 3-dimensionelle:


Svar #5
28. februar 2009 af Elturis (Slettet)

Glemte at vedhæfte, sorry. Her kommer den:


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/157482


Svar #7
28. februar 2009 af Elturis (Slettet)

Tusind tak


Skriv et svar til: Vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.