Matematik

Omdrejningslegemer

28. februar 2009 af Robinlk (Slettet)

Jeg skal komme frem formlen for en kugles rumfang udfra omdrejningslegemer er komemt så langet at jeg skal bruge f(x)=sqrt(r2-x2) og så indsættes dette i vores formel for omdrejning omkring x-aksen men det giver ikke det rigtige når jeg integrere med kvadratrod men det gør det når jeg gør uden. Er det fordi man ikke kan integrere kvadratrod eller?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er pi*∫(√a2-x2)2dx = 2*pi*∫(a2-x2)dx, du integrerer fra 0 til a. Det skulle gerne give 4/3*pi*a3 enheder. Det du gør er at rotere fladen y=(√a2-x2), eller rettere 0≤y≤(√a2-x2), -a≤x≤a.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. februar 2009 af Dynin (Slettet)


Skriv et svar til: Omdrejningslegemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.