Matematik

diffentialregning

28. februar 2009 af caj (Slettet)

hej :)

jeg har en opgave i diffentialregning som volder mig problemmer

f(x) = x * 2^x

løs ved beregning

f `(x) = 0

f `(x) = f(x)

håber der er nogle derude der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

den første -1/ln(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2009 af mathon

f '(x) = 1*2x + x*(ln(2)*2x) = (1+ln(2)x)2x


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af mathon

f '(x)  =  f(x)

(1+ln(2)x)*2x = x*2x                    divideres med 2x

1+ln(2)x = x                                x'erne samles på højre side

1 = (1 - ln(2))*x                          divideres med (1 - ln(2))

1/(1 - ln(2)) = x


Svar #4
01. marts 2009 af caj (Slettet)

tusind tak :)

Nu er da en chance for at jeg kommer til at forstå diffentialregning :)

hav en forsat god weekend


Skriv et svar til: diffentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.