Kemi

Molær konc. Help!

01. marts 2009 af mariaa (Slettet)

Beregn den molære koncentration for en 13,00 % (w/w) HCl-opløsning?

 

Facittet er 3,79 M

 

Jeg bruger formlen c=n/v til denne opg.. men får 2,74..... Hjælp!?

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af mathon

c = (p/100)*d/M

hvor
c er den molære koncentration, [c] = mol/L
p er masseprocenten
d er opløsningens densitet, [d] = g/L                             findes i databog
M er det opløste stofs molmasse, [M] = g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2009 af mathon

13% HCl har densiteten 1064 g/L

M(HCl) = 36,465 g/mol

c = (p/100)*d/M = 0,13*(1064 g/L)/(36,465 g/mol) = 3,79 mol/L = 3,79 M


Skriv et svar til: Molær konc. Help!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.