Matematik

Eksponentialfunktion

01. marts 2009 af stray (Slettet)

En vare falder i værdi. Hvor mange år går der før varens værdi er faldet fra 30000kr  til 10000 kr, når den falder med 6,5 % om året?

Jeg skal anvende solve til denne opgave, men jeg er ikke sikker på om det er rigtig det jeg har gjort.

10000 = 30000 . 0,0065x

Vi anvender solve på en grafregner:

solve(10000 = 30000 . 0,0065x , x)

x = 0,22


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2009 af mathon

solve(10000=30000*(1-.065)^x,x)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2009 af ibibib (Slettet)

fremskrivningsfaktoren er a = 1 - 0,065 = 0,935.

(Det kan fortolkes som, at der er 93,5 % tilbage efter et år)


Skriv et svar til: Eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.