Matematik

tangent

01. marts 2009 af caj (Slettet)

hej jeg har lavet halvdelen af denne her opgave ,men kan ikke finde ud af det sidste. Så håber nogle kan hjælpe.

grafen for f har en tangent i A(1,1) og B (8,2). Jeg har bestemt hældningerne fra forrige opgave.

A har hældning1,5 og B har hældning 0,5

så skal jeg bestemme et gradtal for den spidse vinkel mellem disse to tangenter.

hvordan gør jeg det ?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af mathon

V = tan-1|(0.5-1.5)/(1+0.5*1.5)|


Svar #2
01. marts 2009 af caj (Slettet)

hvilken formel er det du bruger ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2009 af mathon

tan(Vspids) = |(α12)/(1+α1α2)|  α1α2 ≠ -1

...............

da

α = tan(retningsvinklen)

og

tan(s-t) = (tan(s)-tan(t))/(1+tan(s)*tan(t))


Svar #4
01. marts 2009 af caj (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.