Matematik

lineære funktion

01. marts 2009 af fidopigen (Slettet)

Hej, jeg har brug for stor hjælp med denne opgave.

Om den lineære funktion f oplyses, at

f(2) - f(-3) = 4 og f(0) = -1

Hvor meget vokser funktionen i [-3,2]?

Bestem f(12), og løs derefter ligningen f(x) = 4

Angiv Vm(f), når Dm(f) = [-4,15[


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Du ved, at linien har hældningen 4 /(2 - (-3)) = 0,8 og går gennem punktet (0, -1).

Tegn linien, så kan du aflæse de søgte svar.


Svar #2
02. marts 2009 af fidopigen (Slettet)

men hvad menes med hvor meget funktionen vokser ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2009 af mathon

y = ax + b

a = Δy/Δx = (f(2)-f(-3))/(2-(-3)) = (4/5) = 0,8

hvoraf
y = 0,8x + b

og

-1 = 0,8*0 + b
b = -1

y = 0,8x - 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Når der spørges: hvor meget vokser funktionen osv. menes der: hvor meget vokser funktionsværdien osv.


Skriv et svar til: lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.