Matematik

geometri

02. marts 2009 af verine (Slettet)

Fra et punkt P på et bjerg måles vinklerne U og V mellem vandret og sigtelinjerne til henholdsvis toppunktet T og fodpunktet F af et 50 m højt tårn (se figuren på arket). Resultatet af målingerne er U=46 grader og V=48 grader.

Beregn afstanden h fra punktet P til den vandrette linje m gennem F, og beregn afstanden mellem P og T.
 

Ville være fedt, hvis nogen har nogle ideer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er omvendt triangulering. Forestil dig, at u står i punktet F og sigter mod punktet P. Dernæst står du i punktet T og sigter mod P. Hvis du forlænger linien FT til punktet Q, får du en retvinklet trekant PQT. Herfra kan du måle vinklen QFT og vinklen FTQ, og du kender liniestykket FT.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvor skal jeg se figuren?


Svar #3
02. marts 2009 af verine (Slettet)

et øjeblik så har jeg den tegnet


Svar #4
02. marts 2009 af verine (Slettet)

så skulle der være en tegning

Vedhæftet fil:figur.doc

Svar #5
02. marts 2009 af verine (Slettet)

#3.

jeg forstår ikke helt.. prøv at se min vedhæftede fil og så om du kan forklare derudfra


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2009 af mathon

h = 50*tan(u)/(tan(v) - tan(u)) + 50

|PT| = (h - 50)/sin(u)


Svar #7
02. marts 2009 af verine (Slettet)

#6

alletiders.

Tænkte om du ikke kunne forklare hvordan du kommer frem til dine svar.

ER det bare ganske almindelig tan(v)=a/c , du benytter eller hvad?


Svar #8
05. marts 2009 af verine (Slettet)

du behøves ikke forklare alligevel.. har selv fundet ud af det.. brugte dog sinus relationerne i stedet da det gav mere mening for mig


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.