Matematik

fosforkonsentrationer

02. marts 2009 af Kamelkalle (Slettet)

En sø har fosfor koncentrationen u (målt i mg/m^3), hvilket er en funktion af tiden t (målt i døgn). I en model forudsætter man, at der pr. døgn udledes en konstant mængde af fosfor i søen. I modellen er u løsningen til differentialligningen:

du/dt=0,001(200-u), u<200.
Som opfylder at u(475)=107

a) Hvordan bestemmer jeg så en forskrift for u?
b) Og hvordan beregner jeg, antallet af døgn det tager for at opnå en given fosforkoncentration?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

ved at integrere, du skriver først 1/(0.001*(200-u))du = dx og så integrere på begge sider, husk konstanten, det er den du skal finde ved den anden oplysning.


Skriv et svar til: fosforkonsentrationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.