Matematik

Parabel

02. marts 2009 af mjtcl252 (Slettet)

Hej

Jeg kan ikke finde ud af den her opgave, håber virkelig I kan hjælpe mig

For ethvert tal b er y = x^2 + bx - 1 ligning for en parabel

1. beregn for b = 2 koordinatsættet til parablens toppunkt

2. beregn for b= 4 koordinatsættet til hvert af parablens skæringspunkter med første aksen

3. gør rede for, at for enhver værdi af tallet b har parablen to skæringspunkter med førsteaksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Noget bud selv?


Svar #2
02. marts 2009 af mjtcl252 (Slettet)

hmm måske først sætte 2 på b´s plads og så løse ligningen.

Ellers ikke noget, det er derfor jeg beder om hjælp:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad mener du med, at du skal løse ligningen efter du har sat 2 ind på b's plads?


Svar #4
02. marts 2009 af mjtcl252 (Slettet)

har du måske et bud?:)


Svar #5
02. marts 2009 af mjtcl252 (Slettet)

nej, jeg glem det. Man kan jo ikk løse en ligning med to ubekendte:((


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2009 af joaquin90 (Slettet)

 Altså hvis man sætter b=2 ind bliver ligningen

y=x^2+2x-1
så har du en funktion med en ubekendt

så differentierer du

y'(x)=2x+2

Så løser du den diffenretierede til 0 for at finde funktionens toppunkt

solve(y'(x)=0,x)
x=-1

Så har du første koordinatet, så kan anden koordinatet findes

y(-1)=-2

toppunktest koordinatsæt er altså (-1,-2)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. marts 2009 af joaquin90 (Slettet)

 Håber det kunne bruges, også til resten af opgaverne


Skriv et svar til: Parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.