Tysk

tysk kasus?

03. marts 2009 af juliebjerregaard (Slettet)

er der nogen der kender en hjemmeside eller ved hvordan den tysk kasus er, altså sådan med der, die og das, også i flertal og nutid og sådan noget ? (:


Svar #1
03. marts 2009 af juliebjerregaard (Slettet)

?


Svar #2
03. marts 2009 af juliebjerregaard (Slettet)

?


Brugbart svar (2)

Svar #3
03. marts 2009 af Jessica1

Kasus og nutid ? :S
Du mener vel kasus for navneord (substantiver)

                                                               Ental                                                             Flertal


                             Maskulinum                Femininum              Intetkøn                 

nom                         der                                  die                            das                      die

Akk                          den                                  die                            das                       die

Gen                        des                                  der                            des                       der

Dativ                      dem                                 der                            dem                      den

Ved ikk om det var det , du tænkte på ?


Svar #4
03. marts 2009 af juliebjerregaard (Slettet)

tusind tusind tak!

men nu kan jeg bare ikke finde ud af hvad nom, akk, gen og dativ betyder ?


Brugbart svar (3)

Svar #5
03. marts 2009 af Jessica1

nominativ = grundled

akkusativ = direkte objekt

genitiv = ejefald

dativ = indirekte objekt


Brugbart svar (3)

Svar #6
03. marts 2009 af danielruhmann (Slettet)

Processen er normalt følgende:

Du har en sætning: Drengen giver faren et æble

Du har dit verbum - give.

Så spørger du: Hvem giver? Det gør drengen. Drengen er nominativ.

Hvad giver drengen? Han giver et æble. Æble er akkusativ.

Hvem giver drengen æblet? Faren. Faren er dativ.


Skriv et svar til: tysk kasus?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.