Fysik

Polspænding?

03. marts 2009 af mawak (Slettet)

Hej. Jeg sidder med en opgave, hvor jeg kender en pæres samlede resistans og dens spændingsfald.

Jeg bliver spurgt om, hvor stor spændingskildens polspæning skal føre før den er på x antal W

Skal jeg finde strømstyrken, eller har jeg læst opgaven forkert?

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af mathon

upol = √(P*R)


Svar #2
03. marts 2009 af mawak (Slettet)

ok, tak. Men det der har vi vist ikke lært :/. Jeg prøver lige.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af mathon

U = R*I ⇔ I = U/R

P = U*I = U*U/R = U2/R

hvoraf
U2 = P*R
og

U = √(P*R)      (da U regnes positiv)


Svar #4
03. marts 2009 af mawak (Slettet)

Tak, den sammenhæng kan man godt finde ud fra det vi har lært :)


Skriv et svar til: Polspænding?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.