Matematik

Koordinater til højeste punkt på funktion.

03. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Jeg skal finde det højeste punkt på en funktion med forskriften:
f(x)=-1,147x^3+1,597x^2-0,268x+2

Men hvordan gør jeg lige det? Vi må ikke bare tegne den på lommeregneren og aflæse punktet. Vi SKAL regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Start med at finde den afledede og sæt denne lig nul for derefter at løse mht. x...


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Du skulle gerne få to nulpunkter..

Lab efterfølgende en monotonilinje hvorved du så kan bestemme fortegn.

Når du har fundet frem til hvad der er max. sætter du denne ind i f(x) og du har nu et punkt..

Det er mit bud ihvertfald, men jer er langt fra dne bedste til mat. herinde! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Du skulle gerne nå frem til (8.83, 2.22)


Svar #4
03. marts 2009 af julle1991 (Slettet)

Ej det skal være 2,22 hvis man ser på tegningen?? men det kan jeg overhovedet ikke få det til at give..


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Rettelse: (0.83, 2.22)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2009 af Alloo (Slettet)

Efter at have lavet en monotonilinje skulle meget gerne kunne se at du har maksimum 0.83 dette er dit x-koordinat.

Efterfølgende indsætter du 8.83 på x´s plads i f(x)=-1,147x3+1,597x2-0,268x+2 og får at

f(x)=-1,147·0,833+1,597·0,832-0,268·0,83+2=2,22 som så er dit y-koordinat.

altså 0,83, 2,22


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Hvad menes der med udtrykket "det højeste punkt på en funktion"?

Er der angivet en definitionsmængde for din funktion?


Skriv et svar til: Koordinater til højeste punkt på funktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.