Matematik

Hjælp til integralregning

04. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

Jeg skal finde stamfunktion F(x) til f(x) = u(x) / v(x)

Er der nogen som kan hjælpe?

Jeg har allerede fundet differentialkvotienten som hedder f'(x) = u^' (x) * v(x) - u(x) * v^' (x) / v(x)^2

Jeg skal også finde stamfunktionen til f(x)=ax hvor differentialkvotienten er f'(x)=a

Håber der er nogen som kan hjælpe mig

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Den første er der, såvidt jeg ved, ikke nogen formel for at finde. Den kan givetvis blive lettere, hvis u(x) = v'(x) * k, hvor k er en konstant eller omvendt.

Den sidste er ligetil.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Den sidste er ret simpel: Når du integrere x, får du ½x2. Så skal du bare have a på.

Den anden, dvs. den første, skal du partiel integrere.


Svar #3
04. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

Kan det så godt passe at stamfunktionen til f(x) = ax bliver  F(x) = 1/2 * a * x ^2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#3 Ja, det er rigtigt.


Svar #5
04. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

okay tak

kan du prøve at forklare mig hvordan man partiel integrere de anden, kan nemlig kun finde den for

f(x) = u(x) * v(x) og her er det jo f(x) = u(x) / v(x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Omskriv f(x):

f(x) = u(x)/v(x) = u(x)*w(x), hvor w(x) = 1/v(x).


Svar #7
04. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

sorry Jerslev det hjælper mig ikke da jeg ikke helt forstår hvad jeg skal med det, men ellers tak for svaret


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Nu kan du partiel integrere, da du nu har to funktioner ganget med hinanden.


Brugbart svar (1)

Svar #9
04. marts 2009 af Dynin (Slettet)

Er v(x)≠0 så er u(x)/v(x) defineret og man har


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Hjælper dog intet, hvis det nye integral ikke er nemmere at evaluere.


Brugbart svar (1)

Svar #11
04. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#10 ... og du har et pænere udtryk?


Svar #12
04. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

#7 bliver det så F(x)=u(x) * W(x) - ∫ u' (x) * W(x)?


Svar #13
04. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

#0

Jeg skal finde stamfunktion F(x) til f(x) = u(x) / v(x)

Jeg har allerede fundet differentialkvotienten som hedder f'(x) = u'(x) * v(x) - u(x) * v' (x) / v(x)^2

Håber der er nogen som kan hjælpe mig

På forhånd tak

Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave


Brugbart svar (1)

Svar #14
04. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#12 så viser du ikke noget nyt ... det ville svare til at du bruger (FG)'=fG+Fg til vise

(F/H)'=fG+Fg med G=1/H ikke? Ikke særlig interessant før du indsætter g=G'=(1/H)'=-h/H2

... svaret står skevet i #9


Svar #15
04. marts 2009 af charlottebi (Slettet)

Til Dynin

Forstår desværre ikke dine svar, kan du måske forklare det på en anden måde?


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: Overhovedet ikke. =)


Brugbart svar (1)

Svar #17
04. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#15 jeg integrere partielt. Med w(x)=1/v(x) er

der regnes på w'(x)

så indsættes udtrykkene for w(x) og w'(x) i den første ligning


Skriv et svar til: Hjælp til integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.