Kemi

Ligevægt

04. marts 2009 af strangers

Davs:)

5,00 mL cola kommes i en skilletragt med 10,00 mL dichlormethan. Der omrystes og følgende fordelingsligevægt indstiller sig:
coffein (aq) <--> coffein (dichlormethan)
Ved ligevægt er coffein indholdet i vandfasen 2,97 mg/L

Ligevægtskonstanten, Kf, for ligevægten er 6,4.

Beregn koncentrationen af coffein i dichlormethanfasen i g/L.!

Mit bud er, at jeg først skriver ligevægtsbrøken op:

[coffein (dichlormethan]/ [coffein aq] = 6,4

Men hvad kan man gøre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Nu har du jo en ligning med 1 ubekendt (coffein (dichlormethan)), idet du fra teksten kender koncentrationen af coffein(aq).
Så hvis du jonglerer lidt med ligevægtsbrøken kan du nok få isolereret [coffein (dichlormethan)]  :)

 


Svar #2
04. marts 2009 af strangers

Hej Henrik:)

Jah, det mente jeg også.:) Jeg kan bare ikke se hvordan jeg har koncentrationen af coffein (aq). Jeg har jo kun volumen?

Men ved at isolere coffein (aq) får jeg:

[coffein (diklormethan] = 6,4 * [coffein (aq)]

Mange tak i øvrigt:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Som jeg læser det står der du har 2,97mg/L = 2,97mg/L / (1000 mg/g) = 2,97*10^-3 g/L, hvilket er en koncentration :)


Svar #4
04. marts 2009 af strangers

NÅRH JA:)

Jeg er blevet vant til mol/L:p

Dvs. Jeg får:

2,97*10-3 g/L * 6,4 *0,015 L= 0,000285 gram

Korrekt ikke?:)

Endnu engang skal du bare have 100000 tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Jah, nu blev du jo altså spurgt om koncentrationen og ikke massen :) Men ellers ser det meget godt ud


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.