Matematik

c i et 2.gradspolynomium

04. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Jeg har en opgave, hvor en funktion er givet ved f(x) = -x2+6x-3. Løs ligningen f(x) = 5 (det her er intet problem)
For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=x?
1) ingen løsninger?
2) en løsning?
3) netop to løsninger?

Men hvad mener de med anden del?  ("For hvilke værdier af tallet c har ligningen f(x)=x?
1) ingen løsninger?
2) en løsning?
3) netop to løsninger?)

I facitlisten står der c<6, c=6, c>6, men jeg kan ik få det til at gå op ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af Danielras (Slettet)

Kig på diskriminanten. Hvis D>0 er der eksempelvis 2 løsninger.


Svar #2
04. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Ja, det er jeg klar over. Men hvad har det med 6 og c at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2009 af peter lind

hvad er c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2009 af dyrup123 (Slettet)

 Hvis D er 

>0 er det to løsninger

=0 er der én løsning

< er der ingen løsning

Så når du skal finde c for hver af de tre tilfælde:

D er jo som bekendt

b^2-4ac..

Vi kender allerede a og b.. så vi kan løse ligningen i alle tilfælde

6^2-4*-1*c --> 36+4c

36+4c>0 --> 4c > -36 --> c > -9

0=36+4c --> 4c=-36 --> c=9

36+4c<0 --> 4c < -36 --> c < -9

Derfor må der være noget i vejen med enten resultatet i din bog eller den ligning du har skrevet her.. skriv tilbage hvis der er noget :)


Svar #5
05. marts 2009 af Jeg-er-en-argurk (Slettet)

Jeg ved ikke.

Bogen siger det skal være 6 og hele min klasse har fået den til at gå op. OG JEG ANER VIRKELIG IK, HVAD DER GÅR GALT ?!?! :'(


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2009 af dyrup123 (Slettet)

 Med den ligning du har givet os her giver det 9!

find en fejl i den ligning du har skrevet her, eller fortæl din klasse at de er en stor fejl :)


Skriv et svar til: c i et 2.gradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.