Matematik

Stamfunktion - ubestemt integrale

05. marts 2009 af hejhejhejmedmeddig2 (Slettet)

Hej, Jeg har lidt svært ved en opgave jeg har fået stillet i en matematik aflevering.

En funktion f er bestemt ved f(x) = 3x^3 - 24x^2 + 48x

Bestem den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(4,60).

Jeg er kommet frem til stamfunktionen til f = 0,75x^4 -8x^3 + 24x^2 + k

Har ingen anelse om hvordan jeg kommer videre.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af janett90 (Slettet)

f(x) = 3x3 - 24x2 + 48x
F(x) = (3/4)x4 - 8x3 + 24x2 +c

Indsæt punktet P(4,60) som x og y i F(x) og isolér k. Så har du hele stamfunktionen


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2009 af mathon

F(4) = 0,75*44 - 8*43 + 24*42 + k = 60

0,75*44 - 8*43 + 24*42 + k = 60


Svar #3
08. marts 2009 af hejhejhejmedmeddig2 (Slettet)

ah okay, nu er jeg med. tak skal i have


Skriv et svar til: Stamfunktion - ubestemt integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.