Matematik

differentialligninger

05. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hey

er løbet ind i et mindre problem:

Om en funktion f(x) oplyses at P(2,2) er et punkt på graften f(x) samt at funktionen er en løsning til differentialligningen :

y´-3*y=x^2

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) i P

Problemet skal gerne løses uden hjælpemidler men kan ikke løse diff ligningen. Nogen der eventuelt kan hjælpe ?

på forhånd tak  


Svar #1
05. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

hold nu kæft der fik jeg ikke tænkt mig om :) sorry jeg overhovedet spurgte ;)


Svar #2
05. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

må lige hører engang alligevel :P

jeg skal i virkeligheden bare indsætte punkterne i formlen efter at have isoleret y´ ikke ?

altså

y´=2^2+3*2 = 10 ikke ? altså 10 er hældningen i punktet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2009 af Isomorphician

Jo.


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.