Matematik
Andengradspolynomier?
13. november 2004 af
jacobberget (Slettet)
Min matematiklærer har moret sig, og givet en opgave for, som vi ikke har lært noget om endnu - en omgave om andengradspolynomier. Efter opslag i min bog, har jeg forsøgt at løse opgaven (som er lavet herunder) - håber nogen vil fortælle om det er helt ude i skoven, eller det er nogenlunde rigtigt.
En familie af andengradspolynomier er givet ved:
fc(x)=x^2-2x+2+c
Bestem de værdier af parameteren c, for hvilke fc ingen rødder har.
Jeg har gjort således:
a: 1
b: -2
c: (2+c)
dd=(-2)^2 - 4*1*(2+c) <=>
d=4-4+(2+c) <=>
d=4-8-4c <=>
d=-4-4c
L = [0;uendelig[
Kan det passe, eller er det helt ude i skoven?
En familie af andengradspolynomier er givet ved:
fc(x)=x^2-2x+2+c
Bestem de værdier af parameteren c, for hvilke fc ingen rødder har.
Jeg har gjort således:
a: 1
b: -2
c: (2+c)
dd=(-2)^2 - 4*1*(2+c) <=>
d=4-4+(2+c) <=>
d=4-8-4c <=>
d=-4-4c
L = [0;uendelig[
Kan det passe, eller er det helt ude i skoven?
Svar #1
13. november 2004 af 2835 (Slettet)
Det ser fornuftigt ud, indil sidste udregning L = [0;uendelig[ :
du har at:
d
Så indsætter du bare hvorefter du får at:
-4-4c c>-1
L = ]-1,uendelig[
du har at:
d
Så indsætter du bare hvorefter du får at:
-4-4c c>-1
L = ]-1,uendelig[
Skriv et svar til: Andengradspolynomier?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
