Matematik

differentialligning.

05. marts 2009 af uskis (Slettet)

 Mængden Q af et radioaktivt stof i en prøve henfalder pr. år med en fart, der er 0,00028 gange den øjeblikkelige mængde radioaktivt stof.
Opskriv en differentialligning for Q:

Jeg vil sige Q'(x)=0,00028*Q(x) , men min facitliste vil have -0,00028, hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du indsætter Q(x) = 10 eksempelvis, vil du få, at dQ/dt = 0,0028 - altså; der bliver mere af dit stof som tiden går.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2009 af peter lind

Det er fordi antallet af kerner aftager så Q'(t)<0


Svar #3
05. marts 2009 af uskis (Slettet)

 okay det kan jeg godt se.

Jeg skal også 

Løs derefter differentialligningen, når der til tiden t=0 var 4,1g radioaktivt stof i prøven

Den synes jeg til gengæld er sværere


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: Du kan løse den ved brug af seperation af de variable.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

I forlængelse af #4 så husk på at Q'(t)=dQ/dt og at dette symbol kan behandles som en brøk.


Svar #6
05. marts 2009 af uskis (Slettet)

 det er rigtigt - seperation af variable. mange tak for alle svarene


Skriv et svar til: differentialligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.