Matematik

Halveringskonstant

06. marts 2009 af Louise Nørskov (Slettet)

En person har indtaget amfetamin. Mængden af amfetamin i kroppen kan beskrives ved modellen
y = 15 * 0,84x
hvor x er tiden efter indtagelsen (målt i timer), og y er amfetaminmængden i kroppen (målt i mg)


Bestem halveringstiden for amfetaminmængden i kroppen.

Er der nogen der kan hjælpe med mig at finde halveringstiden af amf i kroppen? Jeg forstår det ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Først skal du lære at skrive det rigtigt, sådan her: y(x) = 15*0.84x. Så siger du ti dig selv: Ved starten har jeg 100 % af stoffet, jeg søger det tidspunkt, hvor der er 50% tilbage, så vi skal altså have 15*0,84x = ½

Resten kn du se på vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:halveringstid.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg kom til at skrive forkert "1/5" det skulle være ½, så det bliver i stedet 19,5 timer, regn selv efter.


Skriv et svar til: Halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.