Matematik

største overskud

06. marts 2009 af sissasine (Slettet)

hej derinde

skal løse en opgave ,hvor det går ud på at finde ud af hvor mange x antal varer der skal sælges for at få det største overskud, samt stk prisen,  og fra og til ( intervallet) hvor antal solgte varer der giver overskud.

f(x) = -0,2 +45,  hvor x er afsætning i stk, og f(x) er prisen

der er faste omkostninger på 1100 kr. samt 4kr. pr solgte styk.= x gange 4

Er lidt i tvivl( på herrens mark)

er det sådan her?????

Fasteomkostninger= k(x) =4x+1000

Omsætning= R =g(x)=px= F(x)x=

x•(-0,2x+45) = -0,2x2+45x

Overskud= h(x) = g(x) - k(x)= -0,2x2+ 45x- ( 4x+ 1000)⇔

-0,2x2 + 45x -4x - 1000⇔

-0,2x2 +41x -1000

D= b2 - 4ac =   412 - 4• (-0,2)•- 1000 = 881

D= 881

er det rigtigt indtil nu????

og hvad er det så jeg videre skal

skal jeg finde toppunket? har prøvet ved hjælp af formlen

-b delt med 2a     og -d delt med 4a   ( undskyld men kan ikke finde ud af at sætte det op på brøkstreg)

= -41 delt med -0,4= 102.5            og -881 delt med -0,8 = 1101,25

er det helt tosset ?? hvis er der så en der kan guide mig jej VIL lære det  på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er lidt svært at gennemskue dine beregninger, men princippet er overskud = salgspris - omkostninger. Så finder du O' (x) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

f(x) kan næppe være korrekt citeret.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Jeg har regnet det igennem og jeg får det samme, jeg har også løst intervalproblemet. Jeg har prøvet at oploade filen med udregningerne, men det kan umiddelbart ikke lade sig gøre, hvis du har en email, skal jeg med glæde sende dig den. Hvor har du fået denneher opgave?


Svar #4
06. marts 2009 af sissasine (Slettet)

undskyld skrevet forkert

f(x) = -0.2x + 45


Skriv et svar til: største overskud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.