Matematik

differential ligninger-igen

06. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

Løbet ind i en små svær opgave sys jeg :

Det indre af en dyb skål har form som det omdrejningslegeme, der fremkommer når funktionen :

f(x) = √x 

roteres 360 grader omkring første aksen. skålen fyldes med vækse der tiløres med en konstant hastighed c pr. tidsenhed.

a) bestem væskens rumfang som funktion af h.

Her vælger jeg at sig følgende:

v(h) = Π*int((√h)^2 dh med grænserne fra o til h. Dermed får jeg v(h) = (h*Π)/2. Er det rigtigt?

b opstil en diffligning til beskrivelse af rumfanget V af væsken i skålen som funktion af tiden t.

her går jeg sku i stå håber nogle kan hjælpe

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af mathon

V(h) = π*0h∫(√(x))2dx = π*0h∫x*dx = (π/2)*[x2]0h = (π/2)h2


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I den anden opgave har du, at den tilførte mængde pr tidsenhed er konstant, så dm/dt=k, desuden er dm=ρ*dV, så vi får k*dt=ρdV <=> V = k*t +C


Svar #3
06. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

ja præcis. det var det samme jeg fik, men kan du eventuelt hjælpe med opg b ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja men det er jo det, jeg har gjort. dV/dt=k/ρ


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2009 af mathon

#3

nej
du fik
(h*π)/2 = (π/2)*h


Svar #6
06. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

sorry slå fejl :D


Skriv et svar til: differential ligninger-igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.