Matematik

hjææælp? :)

06. marts 2009 af kübra (Slettet)

hej (:

er der nogle som kan finde ud af denne opgave?

jeg har skrevet det hele ned, sammen med figuren,

som jeg har sat ind.

Vedhæftet fil: Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Opskriv et udtryk for volumen og find toppunktet for denne funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2009 af kleif

#1 Hvorfor volumen - jeg ville have sagt arealet :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2009 af kleif

Jeg får x til 1,4


Svar #4
07. marts 2009 af kübra (Slettet)

hvordan får du x til 1,4?

altså hvad har du gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2009 af kleif

Hvis du kan genfortælle den fremgangsmåde jeg har skrevet herunder i ord, så skulle du gerne have forstået det. Prøv...

Acir=0.5*pi*x^2
Aret=2*x*h

Atot=(0.5*pi*x^2)+(2*x*h)

Ocir=pi*x
Oret=2*x+2*h

Ocir+Oret=10
=>
pi*x+2*x+2*h=10
=>
2*h=10-pi*x-2*x
=>
h=5-0.5*pi*x-x


Atot=0.5*pi*x^2+2*x*(5-0.5*pi*x-x)        (toppunktet af denne parabel, giver din x-værdi)


Svar #6
07. marts 2009 af kübra (Slettet)

jeg må nok indrømme at jeg aldrig har hørt om de ord,

som du har skrevet? s:


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2009 af kleif

Jeg mente også at du skulle forklare i ord, det matematik jeg har skrevet :)

Lad mig hjælpe dig lidt på vej - hav din formelsamling fremme, så er det nok nemmere at gennemskue:
Acir = Arealet af halv-cirklen
Aret = Arealet af retanglen
Atot = det totale areal
Ocir = omkredsen af halvcirklen
Oret = omkredsen af retanglen
h = den "lange" side af retanglen


Svar #8
07. marts 2009 af kübra (Slettet)

nåh, det gør det hele meget nemmere nu q:

forstår det nu .. tusinde mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: hjææælp? :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.